Schuurwoning

Schuurwoning

De schuurwoning wordt steeds populairder en zien we steeds vaker terug op het Nederlandse platteland. De schuurwoning kan zowel in landelijke stijl als in een moderne variant gebouwd worden.

Het ontwerp kenmerkt zich door een ingetogen, eenduidige vorm; vaak langgerekt. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout en riet. De kleuren zijn terughoudend. Het dak heeft een flauwe kap die soms (bijna) tot de grond reikt.

Houten gevelbekleding schuurwoning

Indien u kiest voor een houten gevelbekleding voor uw schuurwoning  dan worden deze houten delen vacuüm  geïmpregneerd behandeld en gespoten in de fabriek.

Snelle opbouw schuurwoning

De opbouw tijd van een schuurwoning is snel in vergelijking met andere bouw methodes. Wind en water dicht is veelal binnen 6 werkdagen bereikt. Indien u de houtskeletbouw woning casco-klaar wilt bestellen dan kunt u dus erg snel zelf de binnenwerkzaamheden afmaken in uw eigen tempo.

Een greep uit onze schuurwoningen

Schuurwoning Vught

Schuurwoning Lage Zwaluwe

Schuurwoning Dordrecht

Schuurwoning Burgh-Haamstede

Schuurwoning Pijnacker

Rozendaal 3

Schuurwoningen hebben de volgende voordelen

Duurzaam

Onze woningen zijn duurzaam, 95% bestaat uit hout van bomen die herplant worden. Ons hout voor de kozijnen zijn ook gemaakt uit duurzaam gekapte bossen

Stikstof minimaal

Doordat we bouwen met hout (Co2 opgeslagen materialen) en ook alles prefab maken is er een minimaal stikstofuitstoot.

Geluidopname materialen

Hout heeft als voordeel dat de akoestiek goed is. Trillingen worden ‘opgenomen’ in de wanden, plafonds. Een mooie vide is dan ook een fijne gespreksomgeving. Op de verdiepingsvloeren kunnen we zwevende dekvloeren plaatsen waardoor het geluid via de vloeren minimaal hoorbaar zijn.

Snelheid van bouwen

Prefab bouwen heeft een langere voorbereidingstijd, maar een snelle bouwtijd. Het is een droogbouw methode omdat alles van hout is. Dit is een prettige omgeving om in te werken.

Zelfbouw

Houtskeletbouw leent zich uitstekend voor zelfbouw. We kunnen de woning wind en waterdicht opleveren zodat u in uw eigen tempo de woning af kan bouwen.

Vochtregulatie houtbouw

Een houten woning staat bekend om haar vochtregulatie. Vocht wordt opgenomen in de wanden en weer vrijgelaten wanneer dat nodig is. Dit resulteert in een zeer prettig leefklimaat.