Schuurwoningen en houtskeletbouw

Houtskeletbouw

De houtskeletbouw woningen kunnen casco-klaar of sleutelklaar opgeleverd worden. De wanden, dak en verdiepingsvloeren zijn zeer goed geisoleerd. De wanden van houtskeletbouw woningen bevatten 200mm isolatie. Vloeren en dak hebben 220mm isolatie. Alle aansluitingen met wanden en kozijnen worden luchtdicht afgesloten met siga tape zodat dampdichtheid gegarandeerd wordt. De loze leidingen bij de buitenwanden worden in een aparte ruimte gemonteerd, zodat de leidingen niet door de dampdichte folie geplaatst hoeven te worden. De kozijnen en draaiende delen van een houtskeletbouw woning worden geschilderd opgeleverd inclusief het glas. U kunt kiezen tussen verlijmd grenen, meranti of eiken kozijnen. Het glas dat wij gebruiken is dubbel glas of triple glas.

Houten gevelbekleding houtskeletbouw woning

Indien u kiest voor een houten gevelbekleding voor uw houtskeletbouw woning dan worden deze houten delen vacuüm  geïmpregneerd behandeld en gespoten in de fabriek.

Snelle opbouw houtskeletbouw

De opbouw tijd van een houtskeletbouw huis is snel in vergelijking met andere bouw methodes. Wind en water dicht is veelal binnen 6 werkdagen bereikt. Indien u de houtskeletbouw woning casco-klaar wilt bestellen dan kunt u dus erg snel zelf de binnenwerkzaamheden afmaken in uw eigen tempo.

Een greep uit onze houtskeletbouwwoningen

Alphen aan den Rijn

Balk

Almere modern

Dalfsen

Nieuwleusen

Venray

Basse

Just in Case

Lelystad

Leusden

Houtskeletbouw Rozendaal 1

Escharen

Houtskeletbouw woningen hebben de volgende voordelen

Duurzaam

Onze woningen zijn duurzaam, 95% bestaat uit hout van bomen die herplant worden. Ons hout voor de kozijnen zijn ook gemaakt uit duurzaam gekapte bossen

Stikstof minimaal

Doordat we bouwen met hout (Co2 opgeslagen materialen) en ook alles prefab maken is er een minimaal stikstofuitstoot.

Geluidopname materialen

Hout heeft als voordeel dat de akoestiek goed is. Trillingen worden ‘opgenomen’ in de wanden, plafonds. Een mooie vide is dan ook een fijne gespreksomgeving. Op de verdiepingsvloeren kunnen we zwevende dekvloeren plaatsen waardoor het geluid via de vloeren minimaal hoorbaar zijn.

Snelheid van bouwen

Prefab bouwen heeft een langere voorbereidingstijd, maar een snelle bouwtijd. Het is een droogbouw methode omdat alles van hout is. Dit is een prettige omgeving om in te werken.

Zelfbouw

Houtskeletbouw leent zich uitstekend voor zelfbouw. We kunnen de woning wind en waterdicht opleveren zodat u in uw eigen tempo de woning af kan bouwen.

Vochtregulatie houtbouw

Een houten woning staat bekend om haar vochtregulatie. Vocht wordt opgenomen in de wanden en weer vrijgelaten wanneer dat nodig is. Dit resulteert in een zeer prettig leefklimaat.

De Del 8 Rozendaal
+31 622 23 20 86